Hlavní navigace

Česká televize vsadila na HbbTV. S aplikací iVysílání pro Samsung už příliš nepočítá

19. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Veřejnoprávní televize směruje veškerou svou aktivitu v oblasti chytrých televizorů k hybridnímu vysílání HbbTV. Dočkají se majitelé Samsungů konečně aplikace iVysílání?

iVysílání České televize v televizorech Samsung zatím není odpískaný, nicméně je velice pravděpodobné, že už nebude realizován. Šéfka sekce Nová média tohoto veřejnoprávního média Pavlína Kvapilová předpokládá, že ho pravděpodobně vyřeší hybridní vysílání označované zkratkou HbbTV. Kvapilová to dnes řekla na konferenci Video Internet Forum, kterou pořádá společnost Internet Info, vydavatel serverů DigiZone.cz a Lupa.cz.

BRAND24

K TÉMATU: iVysílání ČT konečně v televizorech Samsung: letos v druhém pololetí

Nyní neleží aktivita na naší straně, ale na straně Samsungu. Byla by určitě škoda, kdyby se této aplikace majitelé těchto televizorů v nějaké podobě nedočkali, konstatovala Kvapilová, která však k realizaci tohoto widgetu vyjádřila velkou skepsi. Samsung pracoval na integraci iVysílání do svých televizorů několik let, nepodařilo se mu ji ovšem doposud dovést do úspěšného konce. Optimismus v oblasti HbbTV ze strany Česká televize je dán zkušenostmi z Německa, FrancieŠpanělska.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).