Hlavní navigace

Česká televize se ohradila proti obvinění, že stranila Clintonové, a příští pátek odvysílá přenos z inaugurace Donalda Trumpa

13. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: archiv
UVNITŘ VIDEO – V pátek 20. ledna nabídne ČT24 svým divákům přímý přenos přísahy a prvního projevu nově zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Jak jsme informovali, Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém prvním letošním zasedání označila pořad Americká volební noc, který odvysílala zpravodajská ČT24, za nevyvážený a neobjektivní. Vysílací Rada upozornila Českou televizi na porušení vysílacího zákona, kterého se měla veřejnoprávní ČT24 dopustit tím, že v rámci pořadu charakterizovaného provozovatelem jako zpravodajský pořad s názvem Americká volební noc … odvysílala nevyvážené a neobjektivní zpravodajství, během něhož docházelo k nadržování jedné straně, zejména soustavnou a zcela jednostrannou kritikou jen jednoho z kandidátů na amerického prezidenta.

PSALI JSME: RRTV zahájila správní řízení s O2, zákon měl porušit i pivovar Pegas

Mluvčí České televize ve včerejší reakci pro Českou tiskovou kancelář upozornila, že Česká televize zatím neobdržela podrobné stanovisko Rady. Nejsou nám známy ani podklady a analýzy, ze kterých rada při svém rozhodování vycházela. Proto se nyní k dílčím informacím z tiskové zprávy RRTV nemůžeme podrobněji vyjádřit. Jsme však nadále přesvědčeni o tom, že dvanáctihodinové vysílání ČT24 věnované americkým prezidentským volbám bylo objektivní a ve svém celku vyvážené, a to včetně jeho výseku, ke kterému se vyjádřila RRTV, uvedla v citovaném vyjádření Plívová.

Na příští pátek 20. ledna pak ČT24 mimořádně zařadí čtyřhodinový přímý přenos z inaugurace Donalda Trumpa, který začne v 17 hodin a bude zahrnovat přísahu a první projevy nově zvoleného Trumpa v jeho funkci. Přenos doplní komentáře a analýzy živě ze studia ČT24.

BRAND24

Budou tak bez náhrady zrušeny Zprávy v 17:30, navazující Studio ČT24, Předpověď počasí a Události v regionech, stejně jako Interview ČT24 a Události za okamžik a počasí, které budou odvysílány pouze na ČT1. Po 20. hodině ČT24 neuvede pořad 90‘ ČT24 a následující Horizont ČT24.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).