Hlavní navigace

Česká televize schválila do výroby mimo jiné dokument o tuningu i dětskou docusoap

30. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Česká televize dnes dala novinářům „ochutnat“ z dalších připravovaných formátů, které poslala do výroby její Programová rada. Šéf Kavčích hor si pochválil velké množství kvalitních námětů.

Veřejnoprávní médium z Kavčích hor schválilo od konce loňského roku do poloviny tohoto měsíce přesně 189 nových projektů do výroby. Na dnešním setkání s novináři to oznámil generální ředitel České televize Petr Dvořák. 106 z nich byly dokumenty, 26 projektů hrané tvorby, 28 zábavných pořadů nebo eventů, 25 pořadů z oblasti divadla, hudby nebo baletu, dva pořady pro děti a dva animované projekty, přiblížila mluvčí Michaela Fričová. Mezi schválenými projekty bylo i 10 pilotů.

Z MINULÉHO SETKÁNÍ: Jaká bude Česká televize Petra Dvořáka? Kavčí hory to včera naznačily

Vzhledem k velkému počtu kvalitních programových námětů, s nimiž kreativní producenti přicházejí, jsme po schválení Radou České televize ještě navýšili letošní investice do vlastní tvorby. Podařilo se to díky úsporám v režijních nákladech, konstatoval Dvořák a dodal: Jsem rád, že se daří otevírat Českou televizi a navazovat spolupráci s respektovanými autory a tvůrci tak, jak jsme při zřizování tvůrčích producentských skupin zamýšleli.

ON-LINE Z ARCHIVU: Sledovali jsme živě: Česká televize představila podzimní programové schéma

Česká televize dala dnes novinářům „ochutnat“ některé z formátů, které se chystají na její obrazovku. Půjde například o Hotel Meteor, což je originální projekt tvůrčího týmu Dejvického divadla. Jedná se o dvanáctidílný komediální seriál, vyprávějící o svérázných obyvatelích hotelu, který leží na okraji Prahy. Pod scénářem jsou kromě Petra Kolečka podepsáni i Jan Prušinovský a Miroslav Krobot. Oba budou i jeho režiséry. I dramaturgii si vzal na starosti známý autor – Petr Jarchovský.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Český „Sex ve městě“ na ČT 1 neuspěl. Seriál Ententýky skončí první řadou

Na „vorlíčkovskou“ tradici vodníků naváže nový projekt hrané tvorby s pracovním názvem Neviditelní. Ten vzniká v Tvůrčí producentské skupině Michala Reitlera, autorem scénáře a režisérem je Radek Bajgar. V hlavních rolích se představí například Jiří Bartoška, Luděk Sobota, Kristýna Liška Boková, Jiří Langmajer, Ivana Chýlková, Kryštof Hádek, Lenka Vlasáková nebo Roman Luknár. Manželské etudy pak bude cyklem televizních komediálních filmů založených na osvědčených světových divadelních komediích.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Seriál Ententýky se oproti minulému týdnu ještě více propadl. Opět ho porazil Barrandov

Česká televize chystá také „site specific“ divadelní inscenace, jejichž televizní verze stojí mezi žánry televizního filmu, studiové inscenace a záznamu divadelního představení. Stejně svébytný, jako jsou inscenace samotné, má být i použitý televizní jazyk, kterým budou tyto inscenace z atraktivních industriálních prostor zpracovány. Dalším autorským projektem je dokument Czechtuning věnovaný fanouškům tuningu a jejich životnímu zázemí. Realizace se dočká i docusoap Domeček z karet o dětech, které „přerostly své rodiče“ a rodinný dokument Gastonova cesta věnovaný milovníkům zvířat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).