Hlavní navigace

ČT představila sedm cyklů a seriálů, které vznikly už za Dvořákova vedení

7. 3. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
7. 3. 2012

Česká televize dnes představila průřez projekty, se kterými se budou moci diváci v budoucnu setkat na obrazovkách jejích programů. Nejde už o věci z minulých dob. Všechny projekty už jsme schvalovali v průběhu letošního roku na programové radě, sdělil novinářům generální ředitel Petr Dvořák. Tvůrci, které dnes představíme, jsou opravdu elitou, dodal.

K TÉMATU: Do vedení České televize nově nastupují Kasalová, Svoboda a Němcová

První z osmi projektů, který se představil, byl dokumentární cyklus České století. Za ním stojí režisér Robert Sedláček. Jde o jakousi psychologizaci českých dějin. Vzali jsme si klíčové české dějiny, ale nebudeme budovat padoušské postavy, naznačil Sedláček. Diváci se mohou těšit také na projekt Nevinné lži. Půjde o cyklus televizních filmů, které reflektují současná společenská témata a fenomény. Česká televize je přesvědčena o tom, že má potenciál u diváků uspět. Lucie Konečná a Pavel Anděl budou pro Českou televizi realizovat seriál EnTenTýKy, který těží z aktuálního společenského fenoménu takzvaného babyboomu.

ČTĚTE TAKÉ: Šéfů tvůrčích skupin ČT má být až 20, dvě třetiny z 85 adeptů jsou „zvenčí“

Režisérem projektu Cirkus Bukowsky je Jan Pachl. Jde o jeden z formátů, který zápasil v podzimní soutěži Souboj seriálů. Sázím skutečně na originální příběh, který tu ještě nebyl. Originální je proto, že se v něm občas ztrácím. Jde zde zajímavá detektivní zápletka, uvedl Pachl. Půjde o dvakrát šest dílů. Filip Remunda představil projekt Český žurnál, za kterým stojí také Vít Klusák. Měl by reflektovat události roku 2012. Určitě nebudeme vyvážení a politicky korektní, přiblížil Český žurnál novinářům Remunda. Fenomén Undergroud pak bude projekt, který má snahu poprvé komplexně zdokumentovat českou undergroundovou kulturu od počátků koncem 40. let.

BRAND24

Posledním představeným projektem bylo Sbohem, Československo. Cyklus mapuje, jak jsme viděli rozpad státu, ve kterém jsme společně žili od roku 1918. Záměrem je stavět na emocích. Přestavené projekty jsou kombinací vlastní produkce a dodávkou od externích firem. To je mimo jiné příklad Českého století.

Podrobněji o sedmi nových projektech České televize čtěte v zítřejším článku na DigiZone.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).