Hlavní navigace

Česká televize odvysílá všech 31 zápasů fotbalového Eura na ČT 4, ne všechny živě

4. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ ROZPIS ČT odhalila bližší informace ohledně fotbalového Eura, které začíná už tento pátek v Polsku a na Ukrajině. Potvrdila zároveň, že ho diváci uvidí pouze ve standardní kvalitě.

Fotbaloví fanoušci uvidí na sportovním kanálu České televize všech 31 zápasů Eura 2012. 27 z nich bude vysíláno živě, zbytek pak na webu nebo později ze záznamu. Tento sportovním svátek bohužel uvidí diváci oproti zahraničním kanálům pouze ve standardním rozlišení. Veřejnoprávní médium už dříve deklarovalo, že jednání ohledně tohoto sportovního svátku byla velmi náročná a je vůbec zázrak, že vysílací práva se podařilo získat. Pro HD kvalitu se budou muset zájemci ohlédnout na satelit – buďto na britské stanice BBC a ITV nebo německé televize Das Erste (ARD) a ZDF.

DOKUMENT: Přehled přenosů z fotbalového Eura na kanálu ČT 4

BRAND24

V moderování pražského studia se bude střídat dvojice Ondřej Lípa a Vlastimil Vlášek. Ve studiu se objeví stálí experti, kteří spolupracují se sportovní redakcí ČT během celé fotbalové sezony, Pavel Karoch, Jiří Němec, Radek Bejbl, Vladimír Táborský, Verner Lička, Václav Drobný a také další speciální hosté, přiblížila mluvčí Michaela Fričová. Podpůrné Studio Vratislav bude moderovat dvojice David Kozohorský a Petr Kubásek.  Studio Vratislav bude vysílat třikrát denně, ráno, v poledne a bude mu patřit i závěrečné slovo vždy po posledním zápasu.  Jeho náplní bude nejen fotbalový program, ale i společenský a kulturní ohlas šampionátu, doplnila Fričová.

Server DigiZone.cz se poměrně obsáhle věnoval také fotbalovému Euru na zahraničních televizích. Podrobnosti najdete v tomto článku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).