Hlavní navigace

Česká televize mění schéma ČT :D, do vysílání vrátí seriál Šmoulové

2. 12. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Modří skřítci Déčko vyšmoulí už začátkem ledna a chytat je bude opět Gargamel s Arzaelem.

Od 2. ledna 2017 se na Českou televizi vrátí seriál Šmoulové, uvede je stanice ČT :D, tzv. Déčko. Seriál uvidí diváci každý všední den v 18:15. Na Šmoulech vyrostlo několik generací dětí a jejich příběhy stále dokáží zaujmout. Mají totiž vše, co dobrý seriál potřebuje, přátelství, lásku a nebezpečí. A také důležitý odkaz, který chceme vštěpit i našim dětským divákům, typickou šmoulí vlastností totiž je vůle pomáhat, sdělil Petr Koliha, výkonný ředitel ČT :D.

Naposledy byl vysílán seriál na TV Barrandov od února 2010 v rámci bloku pro dětské diváky – Animáček. Ten byl až do začátku roku 2014 vysílán od 19 hodin a v repríze druhý den ráno.

ČTĚTE TAKÉ: Déčko dnes slaví 3. narozeniny. V Evropě je druhé nejúspěšnější

Petr Dvořák, ČT: Díky DVB-T2 budeme moci v HD uvést i ČT24, ČT :D a ČT art

Československá televize vysílala americko-belgický seriál Šmoulové poprvé již v roce 1988, a to v dětském pásmu Magion a studiu Kamarád. Tehdy se jednalo o zhruba 50 vybraných půlepizod z prvních pěti sérií. Dále v roce 1997 a 1998 vysílala seriál TV Nova, ovšem bez dílů, které vysílala Československá televize. Od roku 2010 vysílala seriál TV Barrandov v kombinaci dabingu pro TV Nova a svého nového vlastního.

Podle tiskové mluvčí Alžběty Plívové má Česká televize k dispozici 272 epizod. Všechny díly jsou nadabovány. Podle Plívové ČT žádný nový dabing vyrábět nebude. Odvysílá kombinaci dabingů Československé televize, TV Nova a TV Barrandov.

Titulní píseň v dabingu pro Československou televizi nazpívala Hana Zagorová, u TV Barrandov pak úvod vyprávěl Josef Dvořák.

UX DAy - tip 2

V dabingu ČST a TV Nova uslyšíme Vlastimila Brodského jako taťku Šmoulu, Jitku Molavcovou jako Šmoulinku, v dabingu pro TV Barrandov se těchto rolí ujali Oldřich Vlach a Andrea Elsnerová, ti pak také hlasy propůjčili i ve dvou celovečerních hraných filmech. Oblíbený chytač Gargamel bude na diváky promlouvat s hlasem Jiřího Císlera ve verzi ČST a TV Nova, ve verzi TV Barrandov pak Zbyšek Pantůček. Kocour Azrael má ve všech částech hlas Daniely Bartákové.

Déčko také od ledna upraví své vysílací schéma. Od začátku roku 2017 starší děti naleznou své pořady v pravidelném bloku od dvou do pěti hodin odpoledne, od pěti hodin až do Večerníčku pak bude program ČT :D určen těm menším. Planeta YÓ se tak posune ve vysílání na čtvrtou odpolední a Kouzelná školka na 17:30.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).