Hlavní navigace

Česká televize má dalšího zástupce v Evropské vysílací unii

26. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Česká televize
Poprvé v historii má Česká televize svého zástupce také v předsednictvu expertní skupiny EBU pro dokumentární tvorbu.

Do předsednictva skupiny pro dokumentární tvorbu byla zvolena Markéta Štinglová, která je zároveň jediným členem předsednictva ze zemí střední a východní Evropy. Markéta Štinglová se poslední čtyři roky na činnosti expertní skupiny aktivně podílí, jmenování je kromě vysoké prestiže také potvrzením úspěšnosti její práce. Zároveň je zastoupení České televize v předsednictvu velkou šancí přivést českým dokumentům zahraniční partnery a více se podílet na mezinárodních projektech, uvedl Jan Maxa, ředitel vývoje nových formátů ČT.


Autor: Česká televize

Markéta Štinglová

Expertní skupina EBU pro dokumentární tvorbu je složena ze zástupců členských televizí z Evropy, USA, Japonska a Austrálie. Cílem fungování skupiny je získávání kontaktů, inspirace, sdílení zkušeností, vyvíjení nových projektů a vytváření koprodukcí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).