Hlavní navigace

Česká televize dostala StarDance i do chytrých televizorů a stolních přijímačů

2. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Česká televize v současné době nabízí v rámci technologie HbbTV už pět aplikací. Tou nejpopulárnější je pravděpodobně její videoarchiv iVysílání.

Česká televize spustila vůbec poprvé v rámci hybridního širokopásmového vysílání (HbbTV) aplikaci, která je provázaná na konkrétní pořad. V souvislosti s šestým ročníkem taneční show StarDance je v rámci této technologie dostupná „Škola tance s Kamilou a Honzou Tománkovými“. Na hlavní infoliště hybridního vysílání je jednoduše označena jako StarDance. Česká televize tak v tuto chvíli nabízí v rámci HbbTV celkem pět aplikací. Kromě Taneční škody jde o HD teletext, TV program s upoutávkami, iVysílání a Lištu ČT 24.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Rakouská ORF odložila spuštění hybridního vysílání HbbTV na satelitu

Školu tance StarDance mohou využívat nejen majitelé takzvaných chytrých televizorů (smart TV) a stolních přijímačů s podporou této funkce, ale také návštěvníci internetových stránek České televize. Bonusový materiál je dostupný na adrese: http://www.ceskatelevize.cz/spe­cialy/stardance-vi/skola-tance/. Veřejnoprávní médium bude tance odkrývat postupně s novými díly StarDance. V současné době jsou tak prozatím dostupné pouze dva – Quickstep a Rumba. Hybridní vysílání je dostupné v rámci DVB-T, na satelitu (pozice 23,5) a také v kabelové síti UPC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).