Hlavní navigace

Česká televize chce přesunout dětské pořady postupně na chystanou stanici ČT 3

8. 8. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kontrolní orgán České televize dnes schválil ekonomický výhled veřejnoprávního média pro roky 2012 až 2017. Od toho se pochopitelně bude odvíjet i příprava kanálu ČT 3.

Kanály ČT 1 a ČT 2 by měly být do budoucna očištěny od dětských pořadů a přesunuly by se na stanici ČT 3, která by se primárně věnovala těmto divákům. Zaznělo to na dnešním zasedání Rady České televize. Jak uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák, první program by se měl do budoucna více věnovat seriálové tvorbě a zábavným pořadům, ČT 24 by měla posílit v oblasti informovanosti ze zahraničí. Dvořák v tomto směru nastínil myšlenku otevřít pobočky v cizině pro další dva reportéry.

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČT vyměnila zahraniční zpravodaje. Miroslav Karas je od 1. srpna v Moskvě

Pro připravovaný dětský kanál je důležité také schválení takzvaného ekonomického výhledu pro roky 2012 až 2017, které dnes proběhlo. Jak informovala agentura ČTK, Dvořák plánuje snížit osobní náklady o 14 procent. Chce omezit především počet pracovníků a také platové bonusy. Režijní náklady by se měly snížit o pět procent. Pro Českou televizi budou do budoucna důležitá mimo jiné i takzvaná nová média. Dvořák zdůraznil zejména jejich roli v souvislosti s probíhající olympiádou.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Rada České televize bude mít zítra v rukou budoucnost dětské stanice ČT 3

Česká televize chce nejpozději do roku 2017 hospodařit s vyrovnaným rozpočtem tak, aby nemusela sahat do rezerv. Ty chce během let 2016 až 2017 držet na účtech řádově ve výši kolem dvou miliard korun, které použije jen v případě mimořádných akcí. Letos televize hospodaří s rozpočtem 6,97 miliardy korun a pro jeho vyrovnání musí vyčerpat z rezerv 460 milionů korun. Součástí dlouhodobého plánu je odhad podílu na sledovanosti, který by se měl pohybovat mezi 27 až 32 procenty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).