Hlavní navigace

Česká televize a O2 jsou prý na hokejový šampionát na internetu připraveny

27. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Telekomunikační operátor, který je provozovatelem služby O2TV a O2 Videoétky, udělal pro eliminaci problémů maximum, avšak přiznává, že tyto situace se nedají nasimulovat.

Česká televize a telekomunikační společnost O2 Czech Republic vyvinuly maximální možné úsilí, aby se na internetu během nadcházejícího hokejového šampionátu, který se bude konat v Praze a Ostravě, neopakovalo padání přímých přenosů, zamrzání obrazu, případně jejich úplná nedostupnost. Informoval o tom server Lupa.cz, jehož provozovatelem je stejně jako u DigiZone.cz společnost Internet Info. Česká televize tato opatření učinila po zkušenostech zejména ze zimní olympiády a předchozích šampionátů, kdy si na kvalitu přenosů v internetové službě vysílání sportovní fanoušci hlasitě stěžovali.

K TÉMATU: Česká televize mlží o skutečných důvodech výpadků svých webů během olympiády

O2 vystřídala na přelomu roku předchozího dodavatele internetového streamingu, společnost Visual Unity. Největším rizikem jsou neočekávané události. Hokejové mistrovství světa a hlavně zápasy odpoledne dokáží vygenerovat až 100 gigabitů za vteřinu, sdělil Lupě technický ředitel O2 Petr Slováček. Automat operátora bude v případě problémů snižovat obrazovou kvalitu, s podobnou možností disponuje i Česká televize. Nově používáme technologii adaptivního streamingu, přiblížil serveru šéf nových médií veřejnoprávního média Pavel Kohout.

BRAND24

GLOSA Z ARCHIVU: Nova měla ukrutné štěstí, že se zbavila exkluzivních práv k olympijskému hokeji

Telekomunikační operátor, který je taktéž provozovatelem služby O2TV a O2 Videotéky, je prý sice dobře připraven, přiznává však: Navyšujeme kapacity, ale ty situace se nedají nasimulovat. Síťový ředitel O2 Jakub Votava upřesňuje: Rozhodně musíme pohlídat odpolední zápasy, na které se lidé chtějí dívat v práci nebo na mobilech. O2 posílila před blížícím se šampionátem nejen hardware, ale i svůj technický tým. Pro ČT zajišťujeme i samotné přenosy ze stadionů a tam budeme nějaké lidi navíc potřebovat, konstatoval Votava. V letošním roce plánuje operátor spustit vlastní tematický kanál O2 Sport.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).