Hlavní navigace

Certifikací Českých Radiokomunikací už prošlo téměř šest stovek přístrojů

11. 1. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: ČRa
Certifikací už prošlo téměř šest set modelových řad, většinou se jedná o televizory se zabudovaným tunerem, ale i set-top boxy. Zastoupeny jsou prakticky všechny významné značky na českém trhu.

V kamenných i on-line obchodech je možné koupit televizor označený DVB-T2 ověřeno od zhruba 3500 korun (jde o televizi s úhlopříčkou 24 palců). V předvánočním provozu a v období povánočních slev prodejci potvrzují zvýšený zájem o certifikované televizory.
Testy, které České Radiokomunikace provádějí, ověřují připravenost prodávaných televizních přijímačů na pozemní vysílání nové generace DVB-T2 s kodekem HEVC. Seznam všech otestovaných přijímačů je dostupný na speciální microsite.

BRAND24

PSALI JSME: Digimonitor 2016 – Více než polovina diváků sleduje méně než devět televizních programů

Nejlevnější přístroje se samolepkou DVB-T2 se prodávají od 3500 Kč. Podle výzkumu Digimonitor si ale lidé nejčastěji pořizují televize s úhlopříčkou 101–128 cm, v cenové relaci od deseti tisíc korun. Potvrzují to i zkušenosti prodejců elektroniky. Lidé, kteří kupovali nové televize, projevili u všech našich prodejních kanálů, elektronických i kamenných, zájem o přijímače, které jsou již připravené a otestované pro fungování ve standardu DVB-T2. Pro sebe si nejčastěji lidé pořizují televizory s větší úhlopříčkou, jako druhou televizi do domácnosti nebo jako dárek pro své blízké kupují televizory s úhlopříčkou okolo 80 cm. Aktuálně nabízíme více než dvě stovky přijímačů všech běžně dostupných značek, které již prošly certifikací Českých Radiokomunikací, uvedla Lenka Mastešová, tisková mluvčí sítě prodejen Euronics.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).