Hlavní navigace

Celobavorský digitální rozhlas opustila jedna ze stanic. Vysílání se jí prý nevyplatilo

9. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Komerční stanice rt1 in the mix, která multiplex opustila, se věnuje výhradně remixům tanečních a popových skladeb. Nadále vysílá už pouze prostřednictvím internetu.

Na konci minulého týdne odešla nečekaně z celobavorského digitálního rozhlasu (DAB/DAB+) šířeného na kanálu 12D komerční rozhlasová stanice rt1 in the mix. Tato síť je bez problémů zachytitelná například v západních Čechách. V oficiálním sdělení, které zástupci programu poskytly médiím, se v podstatě uvádí, že pro rádio je v současné době vysílání prostřednictvím této technologie nerentabilní. Chce se soustředit především na šíření prostřednictvím internetu a do DAB se vrátit, jakmile bude dostatečné penetrace přijímači.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Bavorský digitální rozhlas doznal změn. Posluchači v příhraničí musí přelaďovat

Rozhlasová stanice rt1 in the mix, jak již název napovídá, se zaměřuje na různé remixy tanečních i běžných popových skladeb. Její odchod z multiplexu DAB je poměrně překvapivý, nicméně ukazuje na to, že některým menším stanicím se nemusí vyplatit. I přes tento malý šrám je Německo nadále zemí, kde zažívá digitální rozhlas od srpna 2011, kdy byl restartován, velký boom. Neustále zde přibývají nové komerční i veřejnoprávní okruhy a posluchači se mohou spolehnout především na bohatou programovou nabídku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).