Hlavní navigace

Celobavorské rozhlasové digitální multiplexy na kanálech 11D a 12D čekají změny

4. 12. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Noví zájemci o kapacitu v celobavorském digitálním multiplexu na kanálu 12D se mohou tamnímu regulátorovi médií hlásit do poloviny ledna. Stanice BR Klassik a B5 Plus čeká přesun.

Bavorský digitální rozhlas, který svým signálem významně zasahuje i na území Čech, čeká několik novinek. Tamní regulátor médií Die Bayerische Landeszentrale für neue Medien (BLM) vypsal výběrové řízení na tři nové pozice v DAB multiplexu, jenž je šířen na kanálu 12D. Rozhlasové stanice BR Klassik a B5 Plus se z toho důvodu budou muset v příštím roce přestěhovat do sousední sítě vysílané na kanálu 11D. K tomuto kroku by mělo dojít konkrétně na začátku dubna.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Dálkový příjem digitálního rozhlasu přináší netušené možnosti. Řada lidí ho zbytečně zatracuje

Kromě zařazení třech nových stanic do multiplexu na kanálu 12D by mělo dojít k navýšení velikosti datového toku u stávajících programů. V multiplexu se uvolní kapacita 288 kbps. BR Klassik (192 kbps) a B5 Plus (96 kbps) by měly být v multiplexu na kanálu 11D překlopeny do modernějšího standardu DAB+. Zájemci, kteří chtějí prostřednictvím celobavorské DAB sítě na kanálu 12D vysílat, by měli tamnímu regulátorovi zaslat své přihlášky písemně do 15. ledna příštího roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).