Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Radiokomunikace vzkazují divákům na severu Čech: buďte trpěliví od phikme - Radiokomunikace měli na měření dost času, a už...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 7. 2007 16:24

    phikme (neregistrovaný)
    Radiokomunikace měli na měření dost času, a už věděli kde asi bude signál žádný, tak tam měli dát už předem náhradní vysílač( dokrývač ) i když já sám nepřímám DVB-T a mám signál 13 tak jsem věděl , že tady signál nebude a nepotřeboval jsem k tomu měření, které je schodně s analog. Rozdíl je jen v tom, že digitálu stačí slabší signál, jinak jsou podmínky stejné a když dokrývač pro analog , tak stačilo vedle dokrývače dát pro digitální DVB-T. A ne čekat až se ozve několik lidí. Protože z 40% které bylo prezentované je kdyspozici asi jen 20% a míň .
    A to by mohlo po 23.červenci kdy Němci by měli vysílat být problém, podle tabulky které jsou kdyspozici je jen několik vysílaču, přitom tam několik chybí . Jako reklama prezentovat 40% pokrytí asi 1 mil. diváku bude mít příjem je jen pohádka, a nemělo by tedy požadováno po televizi NOVA a PRIMA takové částky pro provoz vysílání BH.

    možná semnou nebudete souhlasit ale to už je jen vaše věc.
  • 18. 7. 2007 18:15

    Fun Thomas (neregistrovaný)
    Vy vite jak vysoke castky jsou po TV Nova pozadovany? Zatim to bohuzel nebylo zverejneno. Reditel Dvorak jen rekl do medii, ze Radiokomunikace chteji za sireni signalu 4- az 5krat vic nez cekal. Chytra horakyne aby se v tom vyznala :)

    Taky si myslim ze na lokalni dokryvace je jeste casu habadej. Vypinat analog se bude nejdriv tak koncem roku. Do te doby necht CRa klidne dokryvaji. Horsi by byly vypadky na Domazlicku, kde to vypnou uz za mesic.
  • 18. 7. 2007 20:54

    anonymní
    > tak jsem věděl , že tady signál nebude a nepotřeboval jsem k tomu měření, které je schodně s analog.

    Digitál se dá většinou použít i tam, kde analog je v tak špatné kvalitě, že se nedá sledovat. Na tvém místě bych se podíval do vypočítaných map pokrytí DVB-T a zkusil příjem. Nemusíš mít přímou viditelnost. Stačí přijímat i nějaký odraz od kopce nebo budovy v okolí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).