Hlavní navigace

Britský X factor odvysílá skupina JOJ pouze na Slovensku, začíná dnes večer

31. 8. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: ITV
UVNITŘ FOTOGALERIE – Skupina JOJ už po druhé nabídne divákům jen pár hodin po premiéře britskou verzi X Factoru, letos třináctou.

Show produkuje britská televize ITV a skupina JOJ jej nabídne oficiálně pouze slovenským divákům. První díl startuje dnes ve 21:45 na hlavní JOJ, další díly budou vysílány v premiéře každou sobotu ve 20:30 na kanálu WAU, repríza je pak naplánována na druhý den (neděle) po desáté hodině ranní na stanici Plus. Protože jde letos o highlight kanálu WAU, neplánujeme přesun pořadu, sdělil serveru DigiZone Peter Sirovec, PR manažer akvizičních titulů skupiny JOJ.

Minulý rok měla v plánu skupina JOJ pořad odvysílat také na WAU, ale po první epizodě ho přesunula na Plus, kde zůstal až do svého konce. Reprízy si mohli loni diváci vychutnat v neděli v podvečer na WAU.

ČTĚTE TAKÉ: Prima love okopíruje Joj Plus, bude dávat americký X Factor pár dní po jeho premiéře

JOJ Plus bude vysílat X Factor, jen pár dní po premiéře v USA

Pořad je nabízen v originále se slovenskými titulky. Novinkou tohoto ročníku je i překlad písniček ve formě slovenských titulků. Budou překládány minimálně ve výběrových epizodách, protože často jde o vlastní písně samotných soutěžících. Na základě divácké odezvy se rozhodneme, jestli budeme písně překládat v celé sérii, doplňuje Sirovec.

Skupina JOJ na kanále PLUS uvedla tento a minulý týden speciály britského X Factoru, ty se budou v budoucnu podle sdělení skupiny JOJ ještě určitě reprízovat. Na projektu podle PR oddělení JOJ spolupracuje více překladatelů. Pořad minimálně tuto sezónu nebude nabízen oficiálně českému publiku na nové stanici JOJ Family, která zahájí vysílání 5. září 2016.

V minulém ročníku byl pořad vysílán v premiéře celý, stejně tak letos jeho speciální díly, dá se proto předpokládat, že i tento rok alespoň v premiéře bude pořad vysílán i se závěrečným copyrightem a ITV nepovolila skupině JOJ pořad ustřihnout. Toto ale skupina JOJ na náš dotaz nepotvrdila.

V roce 2012 zkoušela americkou verzi X Factoru i FTV Prima na Prima Love. Do češtiny tak nechala nadabovat pokrývacím dabingem vše kromě zpěvu, na internetu pak nabídla i verzi v originále s titulky. Od té doby se k zahraničnímu X Factoru nevrátila.

Letošní porota (a následně mentoři) budou ve složení Simon Cowell, Louis Walsh, Nicole Scherzinger a Sharon Osbourne. Všichni čtyři mají bohaté zkušenosti s porotcováním a mentorováním. V minulém ročníku pak Simona Cowella doplnili Cheryl Fernandez-Versini, Nick Grimshaw a Rita Ora.

Jako moderátor se vrátí Dermot O'Leary, který naposledy moderoval jedenáctou sérii. V minulém ročníku moderovali show Olly Murs (který v šesté sérii skončil na druhém místě) a Caroline Flack.

BRAND24

Tento rok čekají diváky i další větší změny: castingy nebudou probíhat v přítomnosti publika, ale pouze před porotou. Tento model je známý z jiných zpěváckých soutěží. Postupující i tento rok projdou náročným bootcampem a následně jich čeká tzv. „6 chair challenge“, tedy souboj o šest židlí, v poslední fázi pak porotcovské domy.

Na rozdíl od Superstar, do X Factoru se mohou přihlásit i starší soutěžící a jsou rozděleni čtyř kategorií – zpěváci, zpěvačky, starší než 25 let (tzv. „overs“) a skupiny. Každý z porotců má na starosti pak jednu kategorii a tu mentoruje. Podmínkou je dovršení 16 let v době castingu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor se dlouhodobě zajímá o film a televizní vysílání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).