Hlavní navigace

Blíží se start Novy Sport 2, kritikům z diskusních fór zavřela pusu

22. 8. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Po představení programového schématu kanálů Nova Sport 1 a 2 museli i kritici Novy uznat, že tematické stanice Novy rozhodně budou mít svým divákům co nabídnout.

Nova Sport představila novou podobu a svůj druhý kanál

Nový tematický kanál Nova Sport 2, který odstartuje 5. září, se objeví i na satelitu. Serveru DigiZone.cz to řekl na úterní tiskové konferenci k představení této stanice Petr Horák, šéf sekce nových projektů Novy. Kdy přesně to bude, zatím Horák nedokázal odhadnout. Jednáme se všemi satelitními operátory včetně českých a slovenských služeb, tedy se Skylinkem, freeSATem, Digi TV i Slovak Telekomem, konstatoval Horák. Dále upřesnil, že jednání se Skylinkem jsou velmi intenzivní a nedávné vyřazení HD verzí Novy tato jednání neovlivní. Stanice bude od počátku dostupná ve službách UPC Digital, O2TV a na serveru Voyo.cz.

Novu Sport 2 spouští podle Petra Horáka mediální skupina Nova proto, aby divákům přinesla alternativu ke stávající programové nabídce stejně orientovaných tematických stanic. Nova Sport 2 startuje pochopitelně jako konkurence, ale pro české diváky půjde v některých případech spíše o minoritní disciplíny, které jsou však velmi populární v zahraničí. Živý sport rozšiřujeme dvojnásobně. Vysílání dvou kanálů nám umožní lepší využití sportovních práv, které máme k dispozici. Máme exkluzivní obsah, kterému věříme, řekl na dnešní tiskové konferenci Petr Horák, šéf sekce nových projektů mediální skupiny Nova.

Lukáš Polák: Nova Sport 2 se objeví i na satelitu, Nova jedná se všemi operátory

Digi TV čekají od podzimu změny

Satelitní službu Digi TV v České republice čeká výrazné rozšíření programové nabídky. Zákazníky o tom informoval dopisem její provozovatel, společnost Digi Czech Republic, která nově spadá do skupiny Lama Energy. Předtím byla několik let jejím vlastníkem rumunská firma RCS&RDS. Stávající programová nabídka bude rozšířena o tematický kanál Sport 2, dětský Nickelodeon a erotickou Dorcel TV. Cena za tento balíček se mírně zvýší. Zatímco doposud to bylo 260 Kč/měsíc, nově to bude necelých 300 Kč. Původní cenu držel operátor od samotného počátku.

Zákazníci, kteří si aktivují novou Digi TV, budou moci sledovat kanály Nova HD, Prima HD, ČT 1 HD, ČT 2 HD a ČT Sport HD. Pro náročnější zákazníky připravuje operátor rozšířený balík, kde se objeví například Digisport 1 a 2 HD s Premiere League. Aktuálně má česká Digi TV v nabídce Digi Sport 1 HD, druhý kanál je pouze ve standardním rozlišení. Rozšířený balík dále klientům nabídne Golf Channel, JimJam, Megamax a Nick Jr. Předplatitelé se mohou těšit na nové hudební i filmové kanály. Půjde o Film Europe, AXN White a Black. Do nabídky se vrátí i balík HBO s HBO HD, HBO 2 a HBO Comedy.

Lukáš Polák: Digi TV jde proti konkurenci, po letech vrátí HBO a zařadí kanály s vysokým rozlišením


Autor: archiv DigiZone.cz

Parabola satelitního operátora Digi TV

Nova rozšiřuje počet kanálů ve vysokém rozlišení

Čeští operátoři už budou moci nabízet svým zákazníkům všechny kanály mediální skupiny Nova nejen ve standardním, ale i ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). V HD kvalitě tak budou k dispozici doposud nabízené stanice Nova, Nova Cinema, Fanda a Nova Sport a nově i Smíchov a Telka. Po startu Novy Sport 2 a relaunchi (vizuální proměně) Novy Sport budou k dispozici pochopitelně v HD kvalitě i oba tyto programy. Za HD verze svých kanálů si pochopitelně nechá nejsilnější televizní skupina zaplatit. Na rozdíl od standardního rozlišení ho chápe jako bonus, což je běžný standard i na západ od nás.

Jak zjistila redakce serveru DigiZone.cz, všechny kanály Novy budou dostupné v nativním HD. Znamená to, že nebude docházet k přepočtu obrazu ze standardní kvality. U stanic, kde je podíl obsahu ve vysokém rozlišení menší, například Telka, budou takto vysílány pouze odpovídající pořady. V nativním HD bude pak pochopitelně k dispozici i grafika všech stanic. Zařazení programů do nabídek placených služeb bude pochopitelně záležet na jednání s operátory. Podle informací naší redakce plánuje nabízet v HD kvalitě i zbývající kanály Novy například největší kabelový operátor u nás, společnost UPC Česká republika.

Lukáš Polák: Nova pustí do distribuce všechny své kanály ve vysokém rozlišení

Stručně

Už druhý měsíc za sebou se počet rušení televizního signálu (DVB-T) mobilními sítěmi čtvrté generace, takzvané LTE, přehoupl přes stovku. Zatímco v červnu bylo těchto případů jako oprávněných vyřešeno ze strany Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) 105, o měsíc později už jich bylo téměř 150.

Lukáš Polák: Počet rušení televize mobilními sítěmi LTE dosáhl v červenci téměř 150 případů

Provozovatel služby Clubcard Kino, společnost Banaxi, která její chod zajišťuje pro obchodní řetězec Tesco, chystá další rozšíření svojí působnosti. Kromě filmů a seriálů se nabídka rozšíří o streamování televizních kanálů, tedy jejich distribuci prostřednictvím internetu.

Lukáš Polák: Tesco bude nabízet ve své videopůjčovně i streamování televizních stanic

Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů se standardem DAB+ nacházející se nedaleko hranic s Německem, ale i dál od nich, se mohou těšit od 1. září na zlepšení tamního digitálního rozhlasového multiplexu (DAB+) šířeném na kanálu 5C.

Lukáš Polák: Německý celoplošný rozhlasový multiplex zlepší pokrytí směrem na sever Čech

Novou podobu svého prestižního diskusního pořadu Otázky Václava Moravce nabídne divákům od 30. srpna Česká televize na kanálech ČT 1 a ČT 24. Významnou změnou bude především zasazení nejsledovanějšího formátu tohoto typu u nás do prostor Žižkovského vysílače.

Lukáš Polák: Otázky Václava Moravce čekají změny, nově se budou vysílat z Žižkovského vysílače

Slovenská komerční skupina Markíza si připravila pro sportovní fandy na páteční večer velmi příjemné překvapení. Vysílací práva pro prestižní španělskou nejvyšší fotbalovou soutěž La Ligu nabídne svým divákům na kanálu Dajto. Sledovat ji tak budou moci diváci i v České republice, a to za podmínky, že se dostanou k nabídce některého ze slovenských operátorů. 

Lukáš Polák: Sportovní překvapení: španělskou La Ligu nabídne neplacený kanál Dajto

BRAND24

O část diváků může přijít jedna z hlavních podzimních programových novinek České televize kvůli odlišnému nasazení na prvním programu Slovenské televize, s níž ji ČT koprodukovala. Licenční seriál Doktor Martin, který dostane na ČT 1 lukrativní vysílací čas v pátek od 20 hodin, se totiž na STV 1 objeví o týden dříve než v České televizi.

Jan Potůček: Jedna z hlavních podzimních novinek ČT půjde s týdenním předstihem na STV

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).