Hlavní navigace

BBC zatím nehovoří o tom, že by chtěla v HD spustit svůj kanál BBC World News

17. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – BBC spustí na začátku roku 2014 pět svých kanálů v HD kvalitě, které budou na satelitu dostupné zdarma. Kromě BBC News půjde také o BBC Three, BBC Four, CBeebies a CBBC.

Britská veřejnoprávní korporace BBC zatím mlčí na téma, zdali její mezinárodní zpravodajský kanál BBC World News, který je dostupný i v České republice a na Slovensku, začne vysílat v HD rozlišení a stane se tak po ruské stanici RT druhou takto zaměřenou tematickou televizí, která bude dostupná v HD kvalitě globálně. BBC by de facto mohla kanál BBC World News začít vysílat v HD okamžitě. Umožnilo by ji to moderní vysílací centrum, které otevřela na počátku letošního roku (viz níže). Jak je ale zatím vidět, tímto směrem její plány nesměřují.

BRAND24

K TÉMATU: BBC World News čeká od pondělí řada novinek. Bude připravena i na HD vysílání

Instituce naopak včera prostřednictvím tiskové zprávy informovala, že začne v HD kvalitě vysílat v příštím roce, hned na jeho začátku, pět nových kanálů. Bohužel už to bude v době, kdy je běžný český divák nebude moci přijímat. Programy budou dostupné ve svazku, který signálem nebude pokrývat Českou republiku natolik dostatečně, aby pro sledování stačila parabola běžných rozměrů. A o které stanice půjde konkrétně? Budou to BBC Three HD, BBC Four HD, CBeebies HD, CBBC HD a také BBC News HD. Poslední jmenovaná stanice je ovšem dostupná pouze ve Velké Británii.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).