Hlavní navigace

Názory k článku BBC z družice volně i v Česku? Satelitní událost roku a možná i víc

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2012 14:13

    Vladimír Hoť
    Dobrý den! U nás na severu Čech konkrétně ve Šluknově je příjem docela dobrý. Mám Technisat Digit HD8-SX parabolu 85 cm na motoru a docela to jde. Samozřejmě záleží na přesnosti nastavení a na počasí a hlavně jak parabola drží ve větru. U BBC je síla signálu jak s které frekvence ale není to vůbec tak špatné.HD kanály jsou super jen kdyby jich bylo víc. Necháme se překvapit co nového nám ještě tato pozice přinese a věřím že to bude velice zajímavé. Tuto pozici kolem 28E sleduji často už kvůli hudební nabídce. To že ČT přestane přepínat mezi programy na ČT HD nevidím jako dobré řešení vždyť HD obsah je na všech programech a proto je výběr prozatím podle mě lepší. Kdyby se to dělalo třeba tak že po skončení pořadu by se pustil nějaký klip o přírodě nebo jiný to je jedno jen třeba hudebně doprovázený s informací za jak dlouho poběží další pořad nebylo by to tak ošklivě rozsekané. To je jen můj osobní názor. Samozřejmě nevím nakolik je to velký technický problém a td. Je to v tom že by ČT mohla mít už dávno HD programy dva a bylo by po velkých problémech. Vybavení na to maj jak tvrdí a kapacita na 23,5E taky je tak nevím proč to vázne. No jo jsme v Čechách a tady vše trvá a vše je hrozný problém že.
    Krásné lovení signálů a mějte se krásně! VH
  • 27. 2. 2012 19:42

    bez přezdívky
    Nevím podle čeho autor nazývá přesun kanálů BBC, zřejmě dočasně, na vysílací svazek obstojně zachytitelný v části České republiky. Pokud by někdo o tyto programy tak vehementně stál, tak si určitě již dříve najde cestu.
    Podle mě bude sledovanost v Česku tak možná 0,001%...
  • 27. 2. 2012 22:29

    Pamětník
    Tady nejde jen o skutečnou sledovanost podle českých peoplemetrů. Satelitní divák v Česku měl od nepaměti k dispozici množství německých stanic, ale pro příznivce angličtiny to dosud byly většinou jen převážně anglické verze nebritských stanic. To se s BBC nedá srovnávat a to ze žádného úhlu pohledu.

    Vyzařovací diagram antény na satelitu není až tak flexibilní, aby bylo možné ho operátorsky dálkově přesně definovat z libovolného parkovacího místa. Je velmi pravděpodobné, že přece jen je Střední Evropa víc ozářena tehdy, když satelit visí východněji a vysílá na západ. Dále předpokládám, že BBC nevzrušují diváci s parabolami 120 a více centimetrů, ale když diváci, mimo britské ostrovy, vlastní značné procento parabol s rozměrem 85 cm, což třeba v Česku není až tak velká rarita a ono to stačí, může to začít někomu vadit.

    Ano, stále zde jsou možnosti se k BBC dostat jinak, než přes DVB-S, ale to už je jiná kauza.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).