Hlavní navigace

Služba TV4You dostala pokutu 50 tisíc, šířila programy bez souhlasu vysílatelů

30. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Služba startovala loni na podzim a velmi rychle si získala přízeň deseti tisíc uživatelů. Na tuto novinku si ale došláply televize Nova a Prima a již na konci roku 2014 byla služba nefunkční.

Na provozovatele služby TV4You, zapsaný spolek In4You, dopadají postupně skutečnosti, které souvisely s tím, že firma si neregistrovala šíření programů u vysílací rady a nejednala o distribuci s vysílateli. Na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) dostala In4You padesátitisícovou pokutu právě za to, že neměla svou službu TV4You řádně ošetřenou. Od konce loňského roku je služba nefunkční. Správce CZ.nic na základě rozhodnutí soudu zablokoval její doménu. Nedávno taktéž Městský soud v Praze rozhodl ve sporu televizí a In4You, kdy se postavil právě na stranu Novy.

BRAND24

K TÉMATU: Městský soud se přiklonil ve sporu streamingové služby TV4You na stranu Novy

Rada uložila § 60 odst. 5 zákona č. 231/1001 Sb., spolku in4you, z.s., IČ: 035268523, se sídlem Václavské náměstí 808/66, Nové Město, 110 00 Praha 1, pokutu ve výši 50 000,– Kč za provozování převzatého vysílání bez oprávnění, kterého se spolek 5 dopustil tím, že poskytoval online šíření některých zemských digitálních televizních programů veřejnosti prostřednictvím služby TV4you, a tedy provozoval převzaté vysílání, aniž k tomu byl oprávněn podle tohoto nebo podle zvláštního zákona. Pokuta je splatná ve lhůtě 30 dnů ode dne právní moci tohoto rozhodnutí, konstatoval v tiskové zprávě regulátor.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).