Hlavní navigace

Babiš vytáhl proti ČT těžký kalibr. Přes sponzoring se praly peníze, tvrdí MF DNES

1. 4. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Přesto, že je v dnešním článku zmiňován i obchodní ředitel veřejnoprávní televize Hynek Chudárek, Česká televize celý text považuje za manipulaci a neváhá se proti ní bránit soudní cestou.

Těžký kalibr dnes proti České televizi vytáhl deník MF DNES, jehož vydavatelem je skupina Mafra mediálního magnáta a zároveň ministra financí Andreje Babiše. List tvrdí, že přes sponzoring veřejnoprávního média praly některé firmy špinavé peníze. MF DNES dokonce umístila upoutávku na článek přímo na hlavní stránku. Policie totiž prověřuje podezření, že sponzoring v České televizi posloužil opakovaně některým firmám k daňovým podvodům. Detektivové na to prý narazili při vyšetřování zcela jiných případů, kdy kromě jiného vyslechli, jak se aktéři rozhovorů transakce kolem sponzoringu v České televizi domlouvají, napsal list.

ANALÝZA: Rozloží Česká televize vládní koalici?

Přestože je v dnešním článku zmiňován i obchodní ředitel veřejnoprávní televize Hynek Chudárek, Česká televize celý text považuje za manipulaci a neváhá se proti němu bránit dokonce soudní cestou. Je to lež, Česká televize se ničeho nekalého nedopustila a do podvodů, které článek popisuje, není nijak zapojena. Česká televize žádá omluvu a bude se proti poškozování svého dobrého jména bránit právními kroky, uvedla v oficiálním stanovisku mluvčí Alžběta Plívová, kterou mají jako trn v oku někteří kritici veřejnoprávního média za to, že je někdejším hlasem politické strany TOP09.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Všem radním z ČSSD ve „velké“ vysílací Radě končí mandát. Šance pro Babišovo ANO?

Deník MF DNES jako jeden z příkladů problematického sponzoringu uvádí společnost Praha Production, za níž stojí podnikatel Martin Jansa. Nezaplacené faktury Praha Production podle Chudárka umisťovala sponzoring pro své klienty na programu ČT Sport a u filmů a zábavy na ČT 1, uvedl deník. I proti tomuto tvrzení se však Česká televize ohradila. Česká televize dostála všem svým povinnostem. Se společností Praha Production přestala spolupracovat ve chvíli, kdy jí byl způsoben dluh, který bude splacen v nejbližších dnech, ujistila novináře Plívová. Vedení „Kavek“ se domnívá, že článek listu mohl být cílený zvláště proto, že vedení ANO, jehož je Babiš předsedou, veřejně volá po zrušení sponzoringu v ČT.

Dnešní titulka deníku MF DNES, na níž Mafra poutá i na článek týkající se sponzoringu Česká televize.
Autor: repro foto MF DNES

Dnešní titulka deníku MF DNES, na níž Mafra poutá i na článek týkající se sponzoringu Česká televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).