Hlavní navigace

Atmedia ohlašuje téměř 30 % nárůst. Roste i dětská Tuty

4. 8. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Atmedia
Výsledky sledovanosti mediálního zastupitelství za červenec vykazují, v meziročním srovnání, výrazně vzestupný trend. Podílejí se na něm i dětské kanály.

Po rozkolísaném podílu na sledovanosti (15+) v březnu, dubnu a v květnu se v červnu situace stabilizovala a podíl podle měření agentury ATO – Nielsen Admosphere dosáhl 3,79 %. V červenci pak vyskočil na 4,22 %. Rekordním se stal zejména poslední týden měsíce, kdy činil 4,62 %.

Rostoucí sledovanost stanic zastupovaných Atmedia vidíme napříč celým portfoliem, meziročně vzrostla naše skupina z tohoto hlediska o mimořádných 30 %. Zásluhu na tom mají například dokumentární, sportovní a rodinné stanice, komentuje výsledky Michaela Vasilová, Managing Director Atmedia.

NAPSALI JSME: JOJ Cinema oslavila první výročí u Atmedia

Jaký byl včerejší media brunch mediazastupitelství Atmedia?

Atmedia zveřejnila výsledky dvou pilotních HbbTV kampaní

Michaela Vasilová, Managing Director Atmedia.
Autor: Atmedia

Michaela Vasilová, Managing Director Atmedia.

Letní měsíce přejí tematickým stanicím a „share“ 4,22 % v obecné divácké skupině 15+ je nejlepším výsledkem za poslední tři roky. Nejúspěšnějším dnem se stala sobota 8. července, kdy celodenní podíl na sledovanosti vzrostl dokonce na 5,64 %.

Mimořádně dobře se pak daří dětským stanicím. Skupina čtyř kanálů z portfolia Atmedia získala během července ve skupině 4–14 let podíl na sledovanosti 4,92 %, což je letos druhý nejlepší výsledek. V posledním červencovém týdnu byl naměřen nejvyšší podíl 5,84 % (opět 4–14), přičemž v pondělí 24. července dosáhl 8,15 %, a to je nejvíce od začátku tohoto roku.

Svou zásluhu na těchto výsledcích má i nová tuzemská stanice Tuty. Právě v pondělí 24. července jí byl naměřen dosud nejvyšší podíl na sledovanosti – 1,86 % (4–14). Nejsledovanějšími pořady se staly seriály Dennis: Postrach okolí (5,58 %), MagiNation: Národ mágů (6,34 %) a Degrassi (4,55 %). Dětští diváci si také oblíbili původní pořady Tutyriál a Zapotíš se! Zájem je rovněž o akvizice jako Teletubbies, Winx Club či tzv. anime.

BRAND24

Atmedia – vývoj podílu sledovanosti v 15+.
Autor: Atmedia

Atmedia – vývoj podílu sledovanosti v 15+.

Úspěchy dětských stanic v portfoliu Atmedia komentuje ředitelka Michaela Vasilová: Balíček atkids s dětskými stanicemi je na českém trhu stále jedinečný, nabízíme zadavatelům výhradně dětské programy tuzemské i zahraniční. Zároveň se staráme o bezpečný reklamní obsah.

Společnost Atmedia Czech je obchodní zastupitelství tematických televizních stanic ve střední a východní Evropě. Na našem trhu působí od roku 2008 a nyní jich – na českém i slovenském trhu – zastupuje 26. Mezi nimi i kanály mezinárodních skupin jako AMC, Disney nebo JOJ.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).