Hlavní navigace

Astra spustí na satelitu první nekódovaný Ultra HD kanál, nabídne teleshopping

20. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Panasonic
„Několik let nazpět byla pearl.tv prvním teleshoppingovým kanálem vysílaným ve vysokém rozlišení. Dnes se stáváme první televizí, která bude dostupná ve formátu Ultra HD,“ uvedl vysílatel.

První regulérní nekódovaný kanál ve formátu Ultra HD odstartuje na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, v září letošního roku. Oznámil to lucemburský telekomunikační operátor SES, který je provozovatelem těchto družic. Program, který bude šířen ve formátu Ultra HD, bude německá teleshoppingová stanice pearl.tv. Ta je v současné době k dispozici na satelitní pozici 19,2 ve standardním i vysokém rozlišení. Program nebude do 4K rozlišení přepočítáván, ale má jít o nativní rozlišení, což znamená, že obraz je v této kvalitě již pořizován. Vysílatel tedy musí být pochopitelně pro takové šíření signálu techniky připraven.

UX DAy - tip 2

NEPŘEHLÉDNĚTE: Ultra HD kanál 4K FunBox UHD odstartuje letos na podzim, počítá i s šířením v Česku

Několik let nazpět byla pearl.tv prvním teleshoppingovým kanálem vysílaným ve vysokém rozlišení. Dnes se stáváme první televizí, která bude dostupná ve formátu Ultra HD. Ukazujeme tím znovu svou sílu a pozici technologického lídra na evropském mediálním trhu, konstatoval Michael Sichler, výkonný ředitel společnosti Enstyle, která je provozovatelem tematického programu. Spolu s přechodem do formátu Ultra HD televize představí také nové studio. Ferdinand Kayser, obchodní ředitel SES, si pochválil, že satelitní infrastruktura je jedinou, která v tuto chvíli umožňuje distribuci UHD obsahu po celé Evropě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).