Hlavní navigace

AntikSat, stejně jako Flix TV, přešel na H.265/HEVC. Boxy mění zdarma

7. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Antik Technology
Na úspornější, nikoli nutně kvalitnější kodek přešel slovenský satelitní operátor, který se chystá i k nám. I když zatím start své služby odložil.

Po více než dvouměsíční bezplatné výměně set-top boxů přešel AntikSat kompletně a v podobném termínu jako maďarská platforma Flix TV známá i z Česka.

Sme veľmi radi, že po mesiacoch príprav máme za sebou už ostrú migráciu nášho vysielania na progresívny kodek HEVC, ktorý nám do budúcnosti otvára pole k ďalšiemu rozširovaniu HD a UHD vysielania a k rastu počtu kanálov v našej službe AntikSat, vysvětluje Vlastimil Lakatoš, manager TV služeb Antik Telecom. Každá technická zmena je pre klientov spojená s určitým nepohodlím, ktoré sme sa v našom prípade snažili zmierniť na trhu unikátnou bezplatnou výmenou a doručením set-top boxov pre všetkých, ktorí si u nás zakúpili box so satelitnou službou.

K TÉMATU: Ultra HD set-top box Antik Mini 3 s podporou HEVC, VP9 i HDR je už za dveřmi

Flix TV završuje přechod. FlixBox HEVC mají všichni jeho zákazníci

Slovenský Antik připravil nový základní televizní balíček bez Joj a Markízy

O novém set-top boxu jsme vás informovali už na jaře, takže ve stručnosti: Antik Mini 3 pracuje s rozlišením Ultra HD (4K) a podporou technologie HDR (High Dynamic Range – vysoký dynamický rozsah), zmiňovaného HEVC i VP9. Je postaven na čipové sadě HiSilicon 3798CV200 s grafickým procesorem ARM Mali-T720, vše zastřešuje operační systém Linux, nikoli tedy Android. AntikSat (Antik Telecom) tímto set-top boxem zahajuje zásadní generační výměnu, čemuž odpovídá i upravené uživatelské rozhraní Antik MW 2.0.

Ředitel rozvoje košické společnosti Antik Technology Peter Blaas k tomu v dubnovém rozhovoru pro DigiZone.cz řekl: Ze softwarového hlediska jsme se rozhodli pro OS Linux a integrační vrstvu Ekioh, se kterou máme bohaté zkušenosti. Na Mini 3 budeme provozovat náš nový Antik MW 2.0, který už část zákazníků zná z některých boxů Mini 2.

BRAND24

Všechny kanály v rastru AntikSatu změnily formát z MPEG4/H.264 na HEVC/H.265 v noci z 5. na 6. září. Stanice s výjimkou sedmi zůstávají na svých původních frekvencích a není tudíž zapotřebí je opakovaně ladit. Programy Doma, Dajto HD, JOJ HD, JOJ Cinema HD, JOJ Plus, Kinosvet a Sport 2 HD mění frekvenci vysílání z 10928H na 11055V (symbol rate 27500).

AntikSat také oznámil, že v případě, že zákazník ještě nemá set-top box vyměněn, může i nyní navštívit prodejní místo nebo zavolat na zákaznickou linku, kde si dohodne výměnu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).