Hlavní navigace

Android pronikne i do televizorů Sony a Sharp, Google chystá Android TV

15. 7. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Připravovaná novinka umožní ovládání nejen klasicky dálkovým ovladačem, ale i hlasem, případně tabletem a mobilem nebo chytrými hodinkami.

Americká společnost Google představila na konci minulého měsíce novinářům oficiálně svou novou platformu Android TV, která bude kromě značky Philips (produkty už budou od letošního roku využívat OS Android) podporovat i produkty SonySharp. Android TV přinese možnost streamování obsahu, her a využívání aplikací například přímo do vašeho obývacího pokoje. Platforma bude pochopitelně podporovat i další služby od Googlu, například i portál Google Movies, který nedávno začal fungovat i v České republice. Ovládání bude možné také prostřednictvím chytrých zařízení včetně Smart Watch.

Tipy C

NEPŘEHLÉDNĚTE: Google Play začala v Česku nabízet filmy, desítky tisíc snímků i v HD rozlišení

Google pochopitelně vychází vstříc i vývojářům, kteří by chtěli pro tut platformu připravit aplikaci. Na speciálních webových stránkách pro ně uvolnil sérií kódů, které by se jim v tomto směrů měly hodit. Android TV už má speciální webové stránky, které jsou dostupné na adrese: http://www.android.com/tv/. V tuto chvíli však obsahují prozatím pouze základní informace a první náhledy z připravované novinky. Představení prvních produktů s podporou Android TV se očekává na veletrhu CES 2015, který se bude konat začátkem příštího roku, a to tradičně v americkém Las Vegas. Android TV představí přiložené video.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).