Hlavní navigace

Amazon uvedl novou verzi Fire TV Stick. Ke koupi bude za měsíc

24. 2. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Business Wire
V Evropě je k dispozici formou předobjednávek jen pro Německo a Velkou Británii. Má být o 30 % rychlejší a je tu i nové uživatelské rozhraní a hlasové vyhledávání.

Nový Fire TV Stick je na Amazonu uváděn jako „Fire TV Stick with Alexa Voice Remote“ a přijde v přepočtu na asi 1100 Kč. Pohání ho čtyřjádrový procesor, má duální Wi-Fi, stále žádné ethernetové připojení či rozšíření vnitřního disku a vypadá jako obyčejná USB flash paměť, zapojovaná ovšem do rozhraní HDMI. A je také – podle výrobce – o pomalu třetinu výkonnější než verze předchozí. Kompletně bylo přepracováno uživatelské rozhraní, k dispozici jsou videoukázky, nejpoužívanější volby a seznam aplikací na domácí obrazovce lze upravit podle vaší chuti a potřeb.

Majitelé Fire TV Stick mohou využít hlasovou technologii Alexa Voice Remote, a to díky mikrofonu v dálkovém ovladači. Jako příklad je uváděno „Play Game of Thrones“ nebo „Launch Netflix“, zeptat se ale mohou třeba na počasí, novinky či sportovní výsledky anebo hlasem zařízení ovládat.

K TÉMATU: Amazon Prime Video se otevřelo pro více než 200 zemí. Včetně Česka a Slovenska

Streamovací zařízení v roce 2015: s podílem 35 % je jedničkou Chromecast

Placené on-line videotéky a obsah zdarma

Tisková zpráva sice hovoří o dubnu, obchod Amazonu má však u produktu upozornění, že na skladě bude 2. března 2017, mj. s aplikacemi jako AMC, CBS All Access, Netflix, Hulu, HBO NOW, YouTube, Amazon Video, NBC, WatchESPN či Disney.

UX DAy - tip 2

Fire TV Stick with Alexa Voice Remote má rozměry 859 × 300 × 13 mm, hmotnost 32 gramů a pohání ho procesor MediaTek Quad-core ARM, 1,3 GHz podporovaný grafickou jednotkou Mali450 MP4. Zabudován je 1 GB paměti RAM, 8 GB diskového prostoru, Wi-Fi 802.11 ac s dvojí anténou a také Bluetooth 4.1. Vedle konektoru HDMI je tu i Micro USB určené pouze pro napájení. Doplnit můžete herní ovladač.

Podporováno je stereo, prostorový zvuk typu 5.1 a průchozí audio až do 7.1. Výstupní rozlišení je maximálně 1080p, 60 sn./s., co do multimediálních formátů přehrajete mj. JPEG, PNG, BMP, AAC, MP3, FLAC, Dolby Digital a Dolby Digital Plus, z videa H.264 a H.265/HEVC.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).