Hlavní navigace

Active TV už vysílá věšteckou Ezo TV, přenosy lze sledovat i ze satelitu

23. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Zatímco na satelitu má nekódovaný distribuční kanál pro Ezo TV rozlišení 704×576 obrazových bodů, v DVB-T je kvalita Active TV pouze 544×576 pixelů.

Přesto, že nová celoplošná stanice Active TV plánuje svůj ostrý start až na 1. června, už nyní se v jejím vysílání objevily první živě vysílané pořady. Jde konkrétně o věšteckou Ezo TV, která je pod kontrolou maďarské složky této stanice. Diváci se tak mohli už včera setkat s jednou ze známých tváří televizního věštění, „čarodějnicí“ Moraganou, která se v minulosti objevila například i na plnoformátové TV Barrandov. Přesto, že se jedná o novou stanici, objevilo se hned několik zájemců z Česka, kteří do studia Ezo TV zavolali.

Ukázka z vysílání nového kanálu Active TV
Autor: repro foto Active TV

Ukázka z vysílání nového kanálu Active TV

K TÉMATU: Active TV zahájila promo vysílání v multiplexu 3, ostrý start plánuje na 1. června

UX DAy - tip 2

Zajímavostí je, že program televize je možné částečně sledovat také prostřednictvím satelitu. Ezo TV pro šíření televizního věštění používá pozici 36 stupňů východně, družice Eutelsat 36B. Jedná se o jednu ze tří programových pozic označených Telemedia. Obsah pro český trh se vysílal konkrétně na „stanici“ Telemedia 1. Jedná se o přenosové kanály, které jsou šířeny prostřednictvím multiplexu izraelské společnosti RRSat Global Communications Network. Zájemci tu mohou narazit například také na přenosy určené pro již citovanou TV Barrandov.

Parametry příjmu: Eutelsat 36B (36 stupňů východně), 11439/H, SR 8250, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).