Hlavní navigace

Televize Z 1 získala licence od RRTV, odstartuje do léta

8. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 4. 2008

Zpravodajská stanice Z 1 dostala dnes od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) hned dvě vysilací oprávnění. RRTV udělila společnosti První zpravodajská jako žadateli kompenzační licenci pro zemské digitální vysílání i licenci pro vysílání přes satelit. Serveru DigiZone.cz to řekl předseda rady Václav Žák.

Nová televize s nabídkou zpravodajských a publicistických pořadů i aktuálních dokumentů začne naostro vysílat do dvou měsíců. Nejraději bychom začali vysílat před létem. V tomto okamžiku to vidím na přelom května a června, řekl ČTK Martin Mrnka, projektový manažer chystané televize a člen představenstva společnosti První zpravodajská.

BRAND24

Z 1 je jednou ze šesti nových digitálních stanic, které původně po rok a půl dlouhém výběrovém řízení vysílací rady získaly v dubnu 2006 licenci pro nastupující digitální zemské vysílání. Po soudních rozepřích nakonec nárok na licenci šesti původním vítězům tendru zajistila až novela mediálních zákonů, která platí od začátku letošního roku. Kromě Z 1 se to týká plnoformátových stanic Febio TV a TV Barrandov, hudební TV Óčko, stanice pro mladé TV Pohoda a regionální RTA. Z 1 je ale teprve druhou televizí, která si licenci u RRTV „vyzvedla“. První byla TV Barrandov.

VÍME O Z 1:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).